Τα προβιοτικά βελτιώνουν τον ύπνο και απαλλάσσουν από το άγχος

images

Αν έχετε άγχος και υποφέρετε από αϋπνία να παίρνετε προβιοτικά

Οι προβιοτικές τροφές θεραπεύουν τις παθήσεις του δέρματος, τα πεπτικά προβλήματα και τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Όλες οι ασθένειες ξεκινούν από το έντερο.

Τα προβιοτικά είναι κατάλληλα για τη βελτίωση του ύπνου και για την καταπολέμηση του στρες.

Τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά είναι συστατικά στα τρόφιμα, ή μπορούν να ενσωματωθούν σε τρόφιμα και έχουν οφέλη για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος.

Τα διατροφικά πρεβιοτικά μπορούν να βελτιώσουν τον μη-REM ύπνο, καθώς και τον ύπνο REM μετά από ένα αγχωτικό γεγονός.

Τα πρεβιοτικά είναι διαιτητικές ίνες που βρίσκονται φυσικά σε τρόφιμα όπως τα ραδίκια, οι αγκινάρες, το ωμό σκόρδο, τα πράσα και τα κρεμμύδια. Όταν τα ευεργετικά βακτήρια διασπάσουν τις πρεβιοτικές ίνες, όχι μόνο πολλαπλασιάζονται, και βελτιώνουν την υγεία του εντέρου, αλλά, επίσης, απελευθερώνουν υποπροϊόντα του μεταβολισμού, που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Ο επαρκής ύπνος NREM και η σωστή διατροφή μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη λειτουργία του και τα προβλήματα ύπνου είναι συχνά στην πρώιμη παιδική ηλικία και μια διατροφή πλούσια σε προβιοτικά από μικρή ηλικία, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ύπνου, με την υποστήριξη της μικροχλωρίδας του εντέρου κι έτσι να επιτευχθεί η βέλτιστη εγκεφαλική και ψυχική υγεία.

Ο ύπνος REM είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάκαμψη από το άγχος και όσοι κοιμούνται περισσότερο με ύπνο REM μετά το ψυχικό τραύμα είναι λιγότερο πιθανό να έχουν μετατραυματικό στρες.

Το άγχος μειώνει την υγιή ποικιλομορφία των βακτηρίων του εντέρου και οδηγεί σε μια προσωρινή μείωση της κλίσης των φυσιολογικών διακυμάνσεων της θερμοκρασίας του σώματος, κατά τη διάρκεια του 24ώρου.

Με την προβιοτική δίαιτα διατηρείται η υγεία και η ποικιλία της μικροχλωρίδας του εντέρου και οι φυσιολογικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, ακόμη και μετά την έκθεση στο στρες.

Τα προβιοτικά συμπληρώματα και τα πρεβιοτικά διευκολύνουν τον ύπνο και ρυθμίζουν την πίεση στους ανθρώπους.

Τα προβιοτικά και πρεβιοτικά ρυθμίζουν την ισορροπία της μικροχλωρίδας του σώματος, και άμεσα ή έμμεσα ενισχύουν την λειτουργία του εντέρου και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα οφέλη ποικίλλουν, ανάλογα με τον τύπο και την ποσότητα του πρεβιοτικού ή προβιοτικού και η καθημερινή κατανάλωση τροφών που περιέχουν αυτά τα λειτουργικά συστατικά είναι ευεργετική.

 

 

Πληκτρολογίστε τις λέξεις κλειδιά και πατήστε Enter για αναζήτηση